Här kommer receptet på fiskgrytan jag gjorde häromdan. Jag hade ju som sagt ingen saffran och inga chiliflakes så jag tog färsk chili istället. Ska pröva med saffran någon gång också. Jag hoppade även över musslorna denna gång. Det var ju trots allt bara måndag.... Receptet kommer för övrigt från Markus Aujalay. Smaklig måltid!
Ingredienser
200 g fisk efter smak och tillgång, skuren i mindre bitar
200 g räkor med skal, skalade
500 g blåmusslor, kokta
1 st gul lök, skalad
4 st vitlöksklyftor, skalade
2 st morötter, skalade
4-6 st potatisar, skalade
1 st röd paprika
1 st fänkål
4 msk olivolja
1 pkt saffran à 0,5 g
några kvistar timjan
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st lagerblad
1 tsk torkade chiliflakes
1 l fisk- eller musselbuljong
Pressad citron- och apelsinsaft
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak
hackad persilja
Gör så här
1.Skär alla grönsaker i mindre bitar.
2. Fäs i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
8. Vänd ner skaldjur och persilja.
12. Servera fisksoppan med aioli och ett gott bröd.
Tack säger kusinen - ska testa!
SvaraRaderaVarsågod! :)
Radera