onsdag 31 oktober 2012

Pumpan!

Idag blev det en pumpa till trappen. Den lyser vackert och kärnorna är rostade. Happy Halloween!

Maskerad

Idag följde Jesper med mig till jobbet. Vi skulle ha maskerad och vi skulle ha hand om musiken på discot. Å såhär såg vi ut!

tisdag 30 oktober 2012

Min absoluta favoritlåt just nu!


Ljus i mörkret!

Har varit två dar med blåst, regn och kyla. Men så plötsligt så bröt solen fram nästan! Sen gick den ner. Men lite gladare blev man....

måndag 29 oktober 2012

Den förbannade falukorven igen!

Nu tittar den där korven på mig igen och tänkte att det blir väl en vanlig stroganoff igen. Men så fick jag syn på äpplena till chipsen... Så då blev det currygryta med falukorv och äpple istället! Lite roligare i allafall. Å ganska gott.

Ljus morgon!

Gillar det här med vintertid! Dagen blir härligt lång och mornarna är ljusa och vackra. Liten boost i alla fall.

söndag 28 oktober 2012

Äppelchipsen!

Första laddningen av äppelchips klara så en ny laddning är upphängd. Väldigt gott!

Promenad!

Tog en liten promenad innan solen försvann. Alla löv på marken lockar fram barnet i mig och jag kunde inte låta bli att sparka lite i löven. Det har varit en fantastisk väder helg. Kallt, frostigt, soligt och underbart!

Söndag!

Har tagit mig samman och samlade ihop en del kläder och la ut till försäljning. Hoppas bli av med lite som bara ligger. Vädret var på topp så till lunch blev det korvgrillning i solen!

lördag 27 oktober 2012

Där fick jag så jag teg!


Jag hade dukat upp lite baguetter, vitlöksost, kex, oliver, chorizo m.m i vardagsrummet för lite kvällsmys. När vi började bli klara tyckte Jesper att jag skulle poppa popcorn. 
- Du kan väl plocka undan här på bordet då så kan jag poppa, sa jag.
- Neej, sa Jesper.
- Men det var faktiskt jag som dukade fram allt, säger jag.
- Precis, svarar Jesper. Då är det du som plockar undan. Det man tar fram det plockar man undan. Så säger de i skolan!
Ja vad säger man då? Det var bara att plocka undan OCH poppa popcorn.....

Promenad

Tog en liten promenad i samband med hämtning av Jesper från kalaset. Så härligt ute! Hittade frostiga blad samtidigt som solen gick ner. Underbart!

Äppelchips!

Höststormen gjorde att många äpplen blåste ner från trädet. Fanns flera som ändå var i gott skick så jag tänkte göra lite äpplechips. Inte så snyggt att ha dem hängande i taket men det är ju bara ett par dagar. Man får stå ut. Gott ska det bli...

Dagens!

Strålande höstväder ute med strålande sol så kjol åkte på idag. Tycker det är så härligt att gosa in sig i mjuka halsdukar och mössor. Har skjutsat Jesper till träning men ska snart hämta upp honom för att direkt skjutsa honom till maskeradkalas. Hoppas solen dröjer sig kvar för jag vill ut och gå och njuta.

fredag 26 oktober 2012

När allt är roligt...

Vi är lite trötta så här på fredagskvällen och då behövs inte så mycket. En rolig app på Ipaden räcker gott. Vi skrattar så vi gråter nästan. Härlig fredag!

Tidig fredag!

Slutade tidigt idag och passade på att smita in i min favorit butik Tistlar & Pioner. Köpte ännu en murgrönabåge med fin kruka till. Kan bli nån kruka till att ha i köket...Sååå fiiin!

Mörk morgon...

Nu får man tända lampor när man går upp på morgonen. Men det är lite mysigt det också. Min algsmoothie som jag nu dricker på morgonen ser kanske inte lika mysig ut till färgen men smakar gott i alla fall. Man behöver ju inte titta när man dricker...

torsdag 25 oktober 2012

Torsdag


Trött och orkar inte laga middag. Tog den enkla vägen och det blev hamburgare. 
Gott men kanske inte så nyttigt. Nåja..ibland får man ju busa till det lite...



onsdag 24 oktober 2012

Ja vad säger man?



Jesper ville göra ett bokmärke och i jakt på papper och inspiration hittade jag några av mina gamla alster... Ja vad säger man? Jisses...

Piggelin?

Har läst en hel del om både chlorella och spirulina men aldrig prövat. Nu gör jag slag i saken och stoppar lite alger och vitaminer i smoothiesarna. Tror säkert att det gör gott för kroppen. Lite piggare kanske man blir på köpet.

Ingen träning

Blev ingen träning idag men jag tänker INTE ha dåligt samvete för det. Jag har istället varit och handlat, plockat ur diskmaskinen och dammsugit. Nu sitter jag en stund i soffan med en kopp kaffe innan det är dags att hämta upp plutten på skolan. Skönt!

tisdag 23 oktober 2012

Recept på Fiskgryta!


Här kommer receptet på fiskgrytan jag gjorde häromdan. Jag hade ju som sagt ingen saffran och inga chiliflakes så jag tog färsk chili istället. Ska pröva med saffran någon gång också. Jag hoppade även över musslorna denna gång. Det var ju trots allt bara måndag.... Receptet kommer för övrigt från Markus Aujalay. Smaklig måltid!

Ingredienser
200 g fisk efter smak och tillgång, skuren i mindre bitar 

200 g räkor med skal, skalade 
500 g blåmusslor, kokta 
1 st gul lök, skalad 
4 st vitlöksklyftor, skalade 
2 st morötter, skalade 
4-6 st potatisar, skalade 
1 st röd paprika 
1 st fänkål 
4 msk olivolja 
1 pkt saffran à 0,5 g 
några kvistar timjan 
400 g krossade tomater 
2 dl vitt vin 
2 st lagerblad 
1 tsk torkade chiliflakes 
1 l fisk- eller musselbuljong 
Pressad citron- och apelsinsaft 
Salt, efter smak 
Svartpeppar, efter smak 
hackad persilja


Gör så här

1.Skär alla grönsaker i mindre bitar.
2. Fäs i olja några minuter utan att de tar färg.
3. Häll i saffran, timjan, krossade tomater, vin, lagerblad, torkad chili och koka upp.
4. Tillsätt buljong och koka ca 20 minuter.
5. Smaka av med citron- och apelsinsaft, salt och peppar.
6. Ta av kastrullen från värmen.
7. Lägg i fisken och lägg på locket. Låt dra ca 5 minuter.
8. Vänd ner skaldjur och persilja.
12. Servera fisksoppan med aioli och ett gott bröd.


Kväll

Haft kvällsmöte och Johan har ledarkurs. Så nu när barnen sover är det jag, tända ljus, Häagen-Dazs och Hollywoodfruar!

Till skogen

Gick till skogen på jobbet idag och såna här dagar har jag nog det bästa jobbet!

Dagens

Invigning idag av mina nya Tretorn stövlar! Jättesköna och bra att de är lite lägre tycker jag! Solen skiner visserligen men på marken är det iallafall blött.

måndag 22 oktober 2012

Grytornas tid!

Idag blev det fiskgryta med räkor. Skulle ha varit saffran i men det glömde jag såklart att köpa så det fick bli utan. Väldigt god faktiskt och gick fort att göra. Bra med fisk! Då går det fort.

söndag 21 oktober 2012

Både bra och mindre bra...


Har gett mig i utmaning att lära mig att sticka björnbärsmönster. Det tar lite tid men jag börjar att komma in i det. Har kommit nästan halvvägs och man ser tydligt att mönstret artar sig som jag vill ha det! Då tappar jag en maska!!! Först tänkte jag att jag får repa upp allt! Men då kom den där envisa faan i mig fram! Å jag lyckades lösa det med mönster och allt! Nu syns inget av min lilla fadäs. Glad nu att jag inte började repa upp på en gång! 
Med glad känsla i magen fortsätter jag sticka och inser att garnet håller på att ta slut och jag har inget mer! Grrr! In på Panduro.se för att klicka hem nåt nystan till. Ser då att de t o m idag har rea på allt garn! Lycka igen och klickade hem lite mer garn än jag behövde. Men vintern är lång... Det går åt.