Jag gillar att göra egen müsli och här är min lille Ernsts recept.
Ernst härliga frukostmüsli
En knaprig müsli med nötter, frön och smak av kardemumma
Antal portioner: 10
Färdigt på: 10 min
Ingredienser
2 msk smör
3.5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
1 dl flytande honung
1 msk kardemumma
3.5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
1 dl flytande honung
1 msk kardemumma
Gör så här
1. Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
2. Stek ingredienserna på hög värme.
3. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
4. Ringla över honungen och rör om i den varma pannan.
5. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
6. Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
7. Servera müslin i en skål med färska jordgubbar och yoghurt eller filmjölk.
(Receptet finns också på recept.nu)
(Receptet finns också på recept.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar