torsdag 7 juli 2011

Den gode Ernst

Jag gillar att göra egen müsli och här är min lille Ernsts recept.  


Ernst härliga frukostmüsli

En knaprig müsli med nötter, frön och smak av kardemumma

Antal portioner: 10
Färdigt på: 10 min
Ingredienser
2 msk smör
3.5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
1 dl flytande honung
1 msk kardemumma


Gör så här

1. Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör.
2. Stek ingredienserna på hög värme.
3. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.
4. Ringla över honungen och rör om i den varma pannan.
5. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl.
6. Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
7. Servera müslin i en skål med färska jordgubbar och yoghurt eller filmjölk.


(Receptet finns också på recept.nu)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar