tisdag 22 oktober 2013

Vilda grytan!

Receptet på renskavsgrytan:

2 pkt fryst renskav
4 dl matgrädde
1,5 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1msk soja
2 msk vinbärsgelé

Stek skaven tills det fått färg
Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, soja och gelé i en gryta.
Låt såsen koka upp under vispning och lägg sen i köttet.
Låt koka ca 5 minuter.
Klart!

Detta är grundreceptet men jag brukar ju frilansa lite och ha i fond eller lite vin och gärna vispgrädde.. Kantareller är också väldigt gott att ha i. Jag brukar ha ris till men klassiskt är att ha potatis eller potatismos tror jag.
Gott är det i allafall!

1 kommentar:

  1. Ååå tack min älskade dotter. Det ska jag laga. Puss..

    SvaraRadera