måndag 6 februari 2012

Apropå efterrätter....





Var hemma hos Johans kusin Petra igår och fick smaka världens godaste ananaspaj!
Den kommer från Pernilla Wahlgrens blogg och det är Lizette Pålsons recept. Här kommer det. Ni måste pröva!


LIZETTES GRYMMA ANANASPAJ
Sätt ugnen på 200 grader.
Till pajdegen :150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till fyllningen :2 dl lätt-cremefreiche
2 små burkar krossad ananas
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

SMÄLT smöret och blanda alla ingredienserna till pajskalet
Tryck ut degen i en pajform
Förgrädda skalet i mitten av ugnen på 200 grader
Medan pajskalet förgräddas, gör fyllningen.
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen med elvisp
Ta ut pajen ur ugnen
Häll i fyllningen
Höj ugnen till 225 grader och grädda hela pajen i mitten av ugnen i ca 20 – 30 min.
Kolla att kakan fått fin färg och att fyllningen har ”stannat”.
Servera med lättvispad grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar