måndag 12 september 2011

Idag blir det lasagne


Idag tänkte jag skoja till det och göra en grön lasagne. Men eftersom jag aldrig kan göra som det står kommer här originalreceptet och sen receptet hur jag gjorde. Hur det smakar återstår att se...


Originalreceptet

Grön lasagne
3 purjolökar eller 3 gula lökar
4 tomater eller en burk hela tomater
0,5 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 ,5 dl matlagningsgrädde
1tsk salt
1krm vitpeppar
1 msk basilika
Lasagneplattor
500 g keso
Riven ost


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla purjolök eller hacka löken. Fräs den i smör. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka några minuter.
Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i ugnssäker form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.


Mitt recept


Grön lasagne

1purjolök
en bit paprika
en bit vitkål
3 tomater
0,5 dl tomatpuré
en matsked buljongpulver
salt
svarttpeppar
timjan
lasagneplattor
500g keso
riven ost.

Vad det smakar återstår att se....

1 kommentar:

  1. Verkar väldigt gott. Jag brukar ha keso i också. Men jag har även köttfärs. Kanske skulle utesluta det nästa gång..

    SvaraRadera