onsdag 24 augusti 2011

Middagstips!

Det här serveras hemma idag. Jag har prövat det förut och vart glatt överraskad för jag hade aldrig provat att gratinera med keso förut. Inte det nyttigaste man kan äta kanske men det är gott!

Korvspett med ostpotatis och gurkröra

Korvspett med ostpotatis och gurkröra

Bästa korvmiddagen lagar du enkelt i ugnen på en och samma plåt.

Ingredienser

400 g korv, falukorv och/eller prinskorv
1-2 röda paprikor
4-6 stora potatisar
1/2 tsk salt
1 dl cottage cheese, KESO® naturell
2 dl Gratella gratängost
2 msk sesamfrön

Gurkröra:
1 1/2 dl cottage cheese, KESO® naturell
1/2 dl bostongurka
1/2 dl tacosås

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär korven i bitar.
  • Tvätta paprikorna och dela dem på mitten.
  • Plocka ur kärnorna och skär paprikorna i bitar.
  • Varva korv och paprika på spett.
  • Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
  • Tvätta potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor.
  • Lägg dem i rader på plåten och salta lätt.
  • Blanda cottage cheese och ost i en bunke.
  • Bred det på potatisen och strö över sesamfrön.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter tills spetten fått fin färg Gör röran.
  • Blanda cottage cheese med bostongurka och tacosås i en skål.
  • Servera röran till.
Arla Köket
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar